GündemOtomobil

Türkiye’nin Yerli Otomobili

İlk araba girişimi devriminden 58 yıl sonra yerli elektrikli otomobilimiz karşımızda. Lansmanı 2020’de yapılan yerli otomobilin fabrikası 2021’de kurulacak ve 2022’de de ilk araba üretimi gerçekleşecek.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) suv ve sedan olamak üzere yerli 2 modeli kullanıcıların görücüsüne çıkardı. Her iki modelde C segmenti olarak karşımıza çıkacak.

Araçlar iki farklı motor seçeneğine sahip. Dört çekerli 400 beygirlik motora sahip olan model 0 – 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Arkadan itişli 200 beygirlik motora sahip olan otomobil ise 0 – 100 km hıza 7.6 saniyede ulaşabiliyor. Gücünü Li-on piller alacak yerli otomobil menzili sürüş özelliklerine bağlı olarak 300 ila 500 km gidebilecek. Ayrıca 30 dakika gibi kısa bir süre içinde şarj olabilecek.

Yerli otomobil 3. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Ayrıca tesla araçlarda olduğu gibi internet üzerinden güncellemeler alabilecek.

Otomobiller yeni nesillerde olduğu gibi iç kısımdaki konsol bölümü tamamen dijital ekranlara yer verilmiş. Üst kısımda üç ekrana, alt kısımda da multimedya ve navigasyonların yer aldığı ekrana yer verilmiş. Kadran kısmında da ise halk arasında bilinen hayalet gösterge teknolojisi kullanılmış.

2030 Yılında 5 Farklı Model İle Yollarda

Bugun tanıtılan C-SUV ve C-SEDAN modellerinin dışındaki C-HATCHBACK, B-SUV ve C-MPV modelleri 2030 yılıyla beraber görmeye başlıyacağız. Tüm modellerin yurt dışı pazarında yer alması iseniliyor. Fakat SUV modeline odaklanıldığı ve dünyada gelişmeye müsait olduğu dile getirildi.

Lansmanı 2020 de yapılan otomobilin fabrikasının 2021 yılında kurulması hedefleniyor. Fabrikanın ise Bursa gemlik’te bulunan ve TSK’ya ait olan 4 milyon metrekarelik alanın içinde 1milyon metrekarelik kısmına kurulması planlanıyor. 2022’de de yerli araçların üretimine başlanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu